linntillenius.blogg.se

- En liten blogg för att hålla Er uppdaterade om min tre månaders resa i Bangkok, Thailand!

Festival!

Kategori: Allmänt

Idag har varit en helt underbar dag! Fram till lunch pluggade vi c-uppsats och sen blev vi upphämtade av några frånuniversitetet som skulle gå med i paraden. Vi åkte först och bytte om till thaidräkterna och man kändes sig verkligen uppklädd! Det kryllade av studenter och alla i paraden var från Mahidols universitet, tror de flesta linjer var representerade! Det var väldigt varmt men roligt att gå i tåget och alla thaitjejer var så himla vackra i sina klänningar. Sedan var det hur mycket blommor, krans och uppsättningar som helst så det var fint vart man än kollade! Har tagit massa kort och hoppas att det ska gå att ladda upp idag men verkar ju som sagt inte gå längre..
Det bästa med dagen var kvällen! Vi åkte efter paraden till universitetet och där var det som en stor matmarknad, det kryllade av mat på ett helt område och vi testade massa nya saker! De flesta rätter/tilltugg var i små portioner så man skulle kunna testa många olika! Vi köpte bl a pannkaka, olika fisksorter, kokosefterrätt, friterade bollar med olika innehåll, kyckling mm. Det bästa av allt och som vi alla blev helt frälsta i var ”sticky rice with mango” som är en slags efterrättsliknade rätt på ris som är kokat i kokos, socker och kokosmjölk med nån sås på och till det färsk mango. Det började med att alex testade och så smakde vi men det var så gott så tillslut köpte alla! Det fanns även en liknande rätt som jag inte vet namnet på och skillnaden var att istället för mango var det en slags mjuk kaka av kokos och det var verkligen gott det med! Så nu är jag i alla fall mätt och belåten! Just ja, sedan sjösatte vi såklart de små blom-båtarna också i sjön på skolan! Det var ljus och rökelser i blomsterarrangemanget så det var väldigt fint när dom flöt iväg!
Imorgon är det praktik igen och det blir långa dagar, minibussen åker 7.00 och så kommer vi hem runt 17-17.30. Då väntar c-uppsatsen snällt där hemma!
Godkväll önskar Linn och mina myror :)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: